Voor fietsers

Utrecht is de fietsstad van Nederland. Dit willen we graag zo houden en daarom is er in de plannen voor het Stationsgebied veel rekening gehouden met het belangrijkste vervoersmiddel in de stad.

Concreet betekent dit meer ruimte om te fietsen, betere verbindingen en meer mogelijkheden om te parkeren. Goede stallingen zorgen er voor dat de huidige fietsenzee voor het station verdwijnt. De fietsroutes verschuiven wel eens tijdens de bouw, maar we zorgen altijd voor doorgaande fietsroutes. Omleidingen zijn op straat met borden aangegeven.

Fietsen stallen rondom Utrecht Centraal

Op het grootste OV-knooppunt van Nederland wordt doorlopend gewerkt aan goede plekken om fietsen te stallen. Rondom het nieuwe Utrecht Centraal, de OV-terminal, stallen fietsers hun fiets op toplocaties direct bij de ingangen van het station. Dichterbij parkeren kan niet.

Het aantal fietsklemmen moet in de toekomst zo goed als overeenkomen met het aantal fietsen, zodat straks elke fietser zijn of haar fiets in een klem kan zetten. De overlast van fietsen in de openbare ruimte moet hierdoor sterk verminderd worden.

Fiets weg?

Gemeente Utrecht verwijdert regelmatig fietsen die gevaarlijk geparkeerd staan of langer dan is toegestaan, klik hier voor meer info.