Fietsparkeren binnen bouwschutting Vredenburg voorlopig nog mogelijk

7 Januari 2008

Fietsparkeren binnen de bouwschutting aan het Vredenburg blijft in 2008 voorlopig mogelijk. De nieuwe openingstijden van de fietsvoorziening zijn woensdag, vrijdag en koopzondag van 12:00 uur tot 19:00 uur en zaterdag van 09:00 uur tot 19:00 uur.

De gemeente startte de tijdelijke fietsvoorziening aan het begin van de drukke ‘feestmaand’ december. Aan de hand van tellingen werd in die maand bijgehouden wat de piekmomenten zijn. Op basis daarvan zijn de nieuwe openingstijden vastgesteld.

Zolang de sloop van het Muziekcentrum door een uitspraak van de Utrechtse voorzieningenrechter is uitgesteld, maakt de gemeente Utrecht van de nood een deugd door de bouwput aan het Vredenburg in te richten als tijdelijke fietsparkeervoorziening.

De gemeente zet rond de bouwput verschillende maatregelen in om aan de fietsparkeerbehoefte te voldoen en de overlast van wildparkeren te beperken. Zo werden op verschillende plaatsen in het gebied extra klemmen geplaatst en zet de gemeente op drukke momenten extra toezichthouders in.