Dag van de Bouw

Altijd al eens willen weten wat er achter de schutting op het Vredenburg gebeurt? Ook zo nieuwsgierig naar het verhaal achter die vele bouwprojecten in het Stationsgebied? Dan kun je je hart ophalen tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 28 mei. Tussen 10.00 en 16.00 uur geeft aannemer Heijmans een kijkje achter de bouwschutting van het Muziekpaleis en BAM vertelt over de bouw van het winkel- en appartementengebouw De Vredenburg. 

Het Infocentrum Stationsgebied is het centrale (informatie)punt. Er zijn hier verschillende presentaties: om 11.45 uur van ProRail over de bouw van het nieuwe station, om 12.45 uur van Corio over de bouw van Nieuw Hoog Catharijne, om 13.45 uur van de gemeente over de Catharijnesingel en om 14.45 uur van NS over de bouw van het Stadskantoor. Ook starten hier speciale rondwandelingen langs de bouwterreinen (om 11.30, 13.00 en 14.30 uur) en kun je de gehele dag uitleg krijgen over het project bij de maquette.

Neem een kijkje in de toekomst met UAR

Deze dag wordt ook UAR gelanceerd. Deze gratis architectuurapplicatie ('Urban Augmented Reality') laat zien hoe Utrecht wordt, was of had kunnen zijn. Via je smartphone kun je het Stationsgebied van de toekomst zien als laag over de werkelijkheid. En je kunt een audioroute lopen langs een groot deel van de Stationsgebiedprojecten. Als je de officiele lancering wilt bijwonen ben je ook van harte welkom, deze vindt plaats tussen 10.15 en 11.15 uur in het Infocentrum Stationsgebied.

Meer informatie

Download hier de flyer met meer informatie en een kaartje met de locaties van de (al dan niet opengestelde) bouwterrein. Meer info over de overige projecten die opengesteld worden op 28 mei: www.dagvandebouw.nl.