Dag van de Bouw

Altijd al eens willen weten hoe het nieuwe station wordt gebouwd? Ook zo nieuwsgierig naar het verhaal achter die vele bouwprojecten in het Stationsgebied? Dan kun je je hart ophalen tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni. Bijna alle aannemers in het Stationsgebied openen deze dag de poorten van hun bouwterrein tussen 10.00 en 16.00 uur. Zo geeft Heijmans een kijkje achter de bouwschutting van het Muziekpaleis en het nieuwe spoor 1, vertellen Boele en Van Eesteren en G&S bouw achter de bouwschutting over hun bouwproject Stadskantoor en kun je het bouwterrein van de nieuwe OV-terminal op waar Besix je inwijdt in de ins en outs van dit project. Download hier de plattegrond waar de locaties en de programma's per bouwterrein op aan gegeven staan. 

Het Infocentrum Stationsgebied is het centrale (informatie)punt. Er zijn hier activiteiten voor de kids en verschillende presentaties, bijvoorbeeld van Corio over de bouw van Nieuw Hoog Catharijne en van de gemeente over de bouw van de Vredenburgknoop. Ook starten hier speciale rondwandelingen langs de bouwterreinen en kun je uitleg krijgen over het project bij de maquette.

Programma Infocentrum

10.15 – 10.45 uur Algemene presentatie plannen Stationsgebied
11.00 – 12.00 uur Rondwandeling buiten
11.15 – 11.45 uur Presentatie bouw Vredenburgknoop / herstel Catharijnesingel
12.15 – 12.45 uur Algemene presentatie plannen Stationsgebied
13.00 – 14.00 uur Rondwandeling buiten
13.15 – 14.00 uur Presentatie bouw Nieuw Hoog Catharijne (door Corio)
14.15 – 14.45 uur Algemene presentatie plannen Stationsgebied
15.00 – 16.00 uur Rondwandeling buiten

Tijdens de presentaties kunnen de kinderen zich vermaken op de 'Kinderbouwplaats'. Hier kunnen zij -onder begeleiding- naar hartelust kleuren, knutselen en bouwen en zo hun eigen station of ander bouwwerk in elkaar zetten.

Voor de presentaties en rondwandelingen hoef je je niet van tevoren aan te melden. Maar er is wel een beperkt aantal plaatsen (70 voor presentaties en 50 voor de ronwandeling), dus als je zeker wilt zijn van een plekje, kom op tijd! Op de 4 bouwplaatsen kun je tussen 10.00 en 16.00 uur gewoon in- en uitlopen; je hoeft je hiervoor niet te melden bij het Infocentrum. 

Meer info over de overige projecten die opengesteld worden op 2 juni: www.dagvandebouw.nl.