Nieuwe singel, nieuwe bruggen

25 Augustus 2015

Eind dit jaar moet het water in de nieuwe singel tot voor TivoliVredenburg stromen, het werk hiervoor is in volle gang. Bij TivoliVredenburg voor de deur ligt een nieuw bruggenstelsel. Het viaduct over de minisnelweg dat er ooit lag is vervangen door 5 bruggen; 4 ervan zijn al klaar, de 5e is bijna klaar. De nieuwe brug is voor het busverkeer van en naar het Smakkelaarsveld en voor fietsers en voetgangers. De komende weken wordt deze brug ingericht en in gebruik genomen.

Andere fietsroute van en naar Vredenburg – Utrecht Centraal

Om de nieuwe brug in te kunnen richten en aan te kunnen sluiten op de bestaande wegen zijn er anderhalve week andere routes voor fietsers en voetgangers tussen Vredenburg en Utrecht Centraal/Smakkelaarsveld.

De Catharijnekade, tussen Vredenburg en Lange Koestraat is vanaf maandag 31 augustus afgesloten: de hoofdfietsroute Vredenburg – Utrecht Centraal loopt tot en met woensdag 9 september over de brug aan de kant van TivoliVredenburg. Op donderdag 10 september wordt de laatste nieuwe brug in gebruik genomen en fiets en wandel je (ook) over de nieuwe brug naar het station.

De route wordt met omleidingsborden aangegeven.