WTC Utrecht deelt z'n fietsenstalling met de stad

8 Juni 2016

Deze maand start de bouw van het WTC Utrecht. In het eerste kwartaal van 2018 wordt het WTC Utrecht opgeleverd.

Het WTC Utrecht wordt een duurzaam bedrijfsverzamelgebouw met 19 verdiepingen kantoorruimte. Het komt op het Jaarbeursplein op de plek waar kantoorpand Leeuwensteyn is gesloopt. Er werken straks tweeduizend mensen in een mix van grotere en kleinere bedrijven en organisaties. Het gebouw wordt 70 meter hoog met in totaal 19 verdiepingen. De onderste drie daarvan zijn openbaar: voor koffie, rosé, thee, sinas een taartje en vergaderplekken.

Gezamenlijke fietsenstalling

In het gebouw komt een fietsenstalling voor 800 fietsen. Deze stalling wordt aangesloten op de bestaande fietsenstalling Jaarbeursplein. Beide stallingen hebben dezelfde ingang. De niet-bezette plekken in de WTC-stalling kunnen worden gebruikt door de bezoekers van de stalling Jaarbeursplein.

Duurzaam gebouw

In april van dit jaar werd aan het ontwerp van dit gebouw een Breeam-Excellent certificaat toegekend van de Dutch Green Building Council. Het gebouw voldoet hiermee aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Op het dak komen bijvoorbeeld zonnecellen. De verlichting is LED en brandt niet in lege ruimtes. De warmte wordt duurzaam opgewekt en het hele gebouw gebruikt zo weinig mogelijk energie.