Onder het water door naar de nieuwe Vredenburggarage

15 Juni 2016

Deze zomer gaat de nieuwe parkeergarage Vredenburg open, met 1.272 parkeerplaatsen een flinke uitbreiding van het parkeeraanbod in de binnenstad.

Bijzonder is dat de garage 5 verdiepingen de grond in gaat. De waterkerende laag ligt op 60 meter diepte. 60 Meter is net zo diep, als de Radboudtoren die boven Hoog Catharijne uittorent hoog is.

De garage is gebouwd met een zogenaamde top-downmethode, een unieke methode waarbij er tegelijkertijd naar boven én naar beneden werd gebouwd. Het grote voordeel hiervan is, dat de bouwtijd beperkt werd tot slechts anderhalf jaar.   

Je rijdt de nieuwe parkeergarage in ter hoogte van de Marga Klompébrug en het Smakkelaarsveld, onder de nieuwe singel door, waarna je op de -3 laag de garage binnenkomt. 

Tot de definitieve ingang in de Stadskamer van Hoog Catharijne gereed is, bevindt de voetgangersingang zich aan het Vredenburgplein (bij de ingang naar de voormalig V&D). Deze is, met parkeerkaartje, 24 uur per dag bereikbaar.

De garage heeft een find-your-car systeem, zodat je nooit meer hoeft te zoeken naar je auto. Er zijn 9 oplaadpunten voor elektrische auto’s, waarvan 4 snellaadpunten. Ook zijn alle parkeerplaatsen voorzien van lampjes, zodat je snel kunt zien waar er vrije plaatsen zijn (rood danwel groen lampje). De garage is volledig voorzien van led-verlichting en het licht gaat automatisch uit op momenten dat er geen licht nodig is.