Wonen op de Van Sijpesteijnkade

13 Juli 2016

De erfpacht- en projectovereenkomstovereenkomst voor een woontoren aan de Van Sijpesteijnkade is getekend. Het is de eerste stap in de ontwikkeling van het gebied tussen het Stadskantoor en de Van Sijpesteijnkade. Het stuk grond aan de Van Sijpesteijnkade waar de toren op gebouwd gaat worden, is eigendom van NS Stations.

De sloop van de bestaande woningen, huisnummers 21, 23, 27 en 29, begint in oktober. Het monument, huisnummer 25, blijft staan en wordt onderdeel van de woontoren. De toren bestaat uit middeldure huurappartementen van tussen de 50 en 65 m2. Op de begane grond van de woontoren komen commerciele voorzieningen zoals horeca. De bouw van de woontoren start in oktober 2016 en is eind 2018 afgerond.

In de afspraken over de ontwikkeling van het Stationsgebied is vastgeled dat NS de woon- en kantoorlocaties in dit gebied ontwikkelt. Met deze woontoren wordt al een groot deel van die afspraken uitgevoerd. Later komen er nog meer woningen en kantoren bij, inclusief een ondergrondse parkeergarage.

NS Stations heeft meegedacht over de mogelijkheden voor het gebied, maar voert de plannen niet zelf uit. NS Stations heeft de erfpacht van het gebied hebben overgedragen aan VolkerWessels, de ontwikkelcombinatie die de toren gaat bouwen. De architect van het plan is Oeverzaaijer Architecten.