Noordertunnel wordt stukje korter: ingang Smakkelaarsveld tijdelijk dicht

21 Augustus 2018

Every time we say goodbye
I die a little
Every time we say goodbye
I wonder why a little

De Noordertunnel krijgt eind dit jaar een nieuwe ingang aan de kant van het Smakkelaarsveld. De ingang komt in het nieuwe Noordgebouw. De huidige ingang van de Noordertunnel wordt afgebroken en de tunnel wordt ook een stukje ingekort. 

Maandag 27 augustus om 10.00u sluit de huidige ingang aan het Smakkelaarsveld. De tunnel is ongeveer 3 maanden alleen toegankelijk vanaf de kant van de Van Sijpesteijnkade, vanuit de Stationspleinstalling, en vanaf de sporen.

Via Stationsplein
Tijdens de verbouwing kun je vanaf het Smakkelaarsveld het snelste bij je trein komen via het Stationsplein, en vice versa. Vanaf eind dit jaar heeft de tunnel weer aan twee kanten van het spoor een in- en uitgang. Een plattegrondje met de nieuwe looproutes staat hier (pdf).

Middentunnel
De middentunnel onder Utrecht Centraal is weer open wanneer de ingang van de Noordertunnel aan het Smakkelaarsveld sluit.

Vanaf perrons
Je kunt vanaf de perrons gewoon de Noordertunnel bereiken en vervolgens via de Van Sijpesteijnkade Utrecht in.

Drie maanden
In de maanden dat de ingang van de tunnel aan de Smakkelaarsveldkant dicht is wordt het deel van de tunnel dat onder het bouwterrein van het Noordgebouw loopt gesloopt. Vervolgens wordt dan het stuk waar je op dit moment overheen fietst en loopt naar het Stationsplein gesloopt.