Zondagavond 21 april: Verbouwing tramtracé bijna klaar

21 April 2013

De aanleg van het tramtracé bij het Jaarbeursplein is bijna klaar. 24 uur per dag werkten 150 bouwvakkers en technici aan deze grootschalige verbouwing.

Ondanks dat de werkzaamheden goed verlopen, moeten tramreizigers er rekening mee houden dat er mogelijk in de ochtendpits van maandag nog bussen ingezet moeten worden.

De Graadt van Roggenweg en het Westplein gaan maandagochtend om 05.00 uur wel weer open voor auto- , bus- en fietsverkeer. Ook de Croeselaan is dan weer toegankelijk.

Er wordt zondagavond nog gewerkt aan de ombouw van het tramtracé. Er staan zondagavond en -nacht nog enkele cruciale werkzaamheden op het programma. Er blijft een kleine kans dat een van die werkzaamheden tot vertraging leidt. Na de testritten en pas op het moment dat de veiligheid gegarandeerd kan worden, rijdt de tram over het nieuwe tracé naar de eindhalte Utrecht Centraal-Jaarbeursplein.

Meer informatie voor reizigers

Maandagochtend staan op alle haltes informatiemedewerkers klaar om mensen te informeren over het vervoer per bus of tram. Eventueel vervangend busvervoer brengt reizigers - net als tijdens het weekend - vanaf de halte Zuilenstein in Nieuwegein van en naar Busstation West in Utrecht. Een overzicht van de routes en bus- en tramtijden is te vinden op www.vooru.nl.

Van oude naar nieuwe tramhalte

Vanaf donderdagavond 20.00 uur hebben vele bouwlieden en technici non-stop gewerkt om het nieuwe tramtracé dat de Graadt van Roggenweg kruist, aan te leggen. Het verleggen van de eindhalte van de tram is nodig om aan de centrumkant ruimte te maken. Daar komt onder meer Stationsplein Oost met fietsenstalling, een nieuwe bibliotheek en een nieuw station voor bussen en trams.

Beelden van de aanleg van afgelopen vrijdag 19 april en zondag 21 april.