Naar binnen bij de bios

14 Oktober 2016

Begin 2017 opent Kinepolis Jaarbeurs. De eerste zalen van de bioscoop zijn klaar om ingericht te worden met stoelen, schermen en vloerbedekking.

Het witte doek door het dak?
Een scherm van 280 vierkante meter dat het gebouw in moet geeft wat hoofdbrekens. Zo’n scherm is een enorme rol, die kan niet in kleinere stukken verdeeld worden: dan zou je een naad in het doek krijgen. Wellicht gaat het via het dak, die mogelijkheid wordt nu bekeken.  

Ook andere grote spullen, zoals tribunes, gaan via de gevel en het dak de bios binnen. Eenmaal binnen, worden ze verspreid over de verschillende zalen. 

Er wordt al ingericht terwijl de aannemer in sommige zalen nog niet helemaal klaar is, alles om op schema te blijven. De 3300 stoelen die binnenkomen, zijn allemaal apart verpakt. Die lading kartonnen dozen wordt opgeslagen in de zalen die al wel klaar zijn. Zo wordt steeds geschoven met de beschikbare ruimte. 

Verder gaan er de komende maanden ‘enorme hoeveelheden’ gipsplaten het gebouw in, om de wanden van de zalen op te bouwen en de juiste akoestiek aan te brengen. De bioscoop krijgt de nieuwste technieken, zoals laserprojectie, de nieuwste Dolby-geluidtechniek en een hele goede akoestiek. 

En terwijl binnen de vloeren en wanden worden aangekleed, wordt de gevel van het gebouw binnenkort voorzien van het Kinepolis-logo.