Meer plein, meer ruimte, meer foto’s, meer Utrecht

24 April 2019

Woensdag 8 mei om 12.00 uur schijnt de zon. Sowieso. Gegarandeerd. Beloofd. Echt. En zelfs als het plenst van de regen die dag: dan nog schijnt de zon. Want op woensdag 8 mei opent het tweede deel van het Stationsplein. Je kunt dan weer buitenom van Utrecht Centraal richting Moreelsepark.

Utrecht Centraal liep decennia lang, via de patatstraat, naadloos over in Hoog Catharijne. Das war einmal. Tussen station en winkelcentrum is vorig jaar het eerste deel van het Stationsplein geopend, met bollendak, met bomen en met fietsenstalling eronder. Woensdag 8 mei opent het laatste deel van het Stationsplein. De bomen staan, de tegels liggen: het plein is klaar voor je. Klaar voor 24/7 beweging.

Met de opening van het laatste deel van het Stationsplein krijgt Utrecht er ook een openlucht expositie bij: 5 Utrechtse fotografen nemen je mee in hun kijk op het altijd bewegende Stationsgebied. Kijk ernaar, vind er wat van terwijl je erlangs wandelt, of vind er niks van. Mag ook, want de zon schijnt. 

Aan het plein wordt nog gebouwd aan de nieuwe gevel van Hoog Catharijne, dus er staan nog wat bouwhekken op het plein. De fietsenstalling onder het plein opent in augustus: dan heeft Utrecht de grootste fietsenstalling van de wereld.