Dit wil de stad voor het Jaarbeurspleingebouw

22 Maart 2021

Meer dan 4.000 Utrechters lieten in december 2020 in een online vragenlijst weten wat zij in het Jaarbeurspleingebouw willen. Duidelijk is dat de tijdelijke skatebaan op deze plek een groot succes is. Veel Utrechters willen dat deze blijft. Gelukkig zien veel Utrechters een gebouw daar ook wel staan.

De stad wil dat het openbare gedeelte van het Jaarbeurspleingebouw levendig wordt. Elkaar ontmoeten is belangrijk. Het Jaarbeurspleingebouw moet een gebouw worden waar je als Utrechter trots op bent.

De opgehaalde ideeën worden opgeschreven in een document met ambities en randvoorwaarden, het zogenaamde Stedenbouwkundig Programma van Eisen. Als de gemeenteraad dit document in het najaar vaststelt, dan gaat de gemeente op zoek naar een partij die het bijzondere gebouw gaat maken. Dan is het echt een gebouw voor de stad.

Niet alle ideeën kunnen in het plan voor het Jaarbeurspleingebouw terugkomen, maar veel gelukkig wel. De volgende wensen en suggesties worden in het plan verwerkt: (nacht)horeca, uitgaansgelegenheden, een culturele voorziening, verschillende werkplekken en ruimtes om te studeren/vergaderen en te ontmoeten. En wie weet kan de toekomstige ontwikkelaar straks ook de skaters gelukkig maken. We vragen de ontwikkelende partij hier goed over na te denken.

Het uitgebreide document met resultaten van de online vragenlijst is hier te downloaden.