31 Augustus 2020
Het is je vast al opgevallen dat de singel niet overal even breed is. Wees niet bang, dat is geen foutje.
De originele tekeningen van landschapsarchitect Zocher uit 1830 hebben namelijk ook gebogen lijnen. En als je het dan toch herstelt, doe het dan goed. Met een glooiende waterlijn onstaan er ook meer natuurlijke oevers. Bovendien krijg je nu niet het gevoel van een kanaal, maar is het een echte singel.
De ligweiden worden binnenkort ingezaaid met sterk recreatiegras zoals dat ook op campings ligt. Zo kan je ook nog even uitrusten tijdens je rondje langs de singel.
Steen en lava
Het nieuwe wandelpad waarop je hier straks slingerend langs de singel loopt is trouwens ook niet zomaar een pad. Zo is de toplaag gemaakt van een organisch bindmiddel met Nederlands steen (ook te vinden tussen Lepelenburg en de Stadsschouwburg). Het middel heet Stabilizer en is gemaakt van 100% natuurlijke materialen.
Onder het pad zit een buffer van lavagesteente. Hierin zit ruimte voor water en vocht na regen. Daardoor is dit pad heel geschikt om aan te leggen onder monumentale bomen. En die hebben we daar nogal. En er komen ook nog zo’n 30 bomen bij. Handig, want dan drukken de wortels van de bomen het pad niet kapot. Makkelijker voor onder meer hardlopers en rollators. Maar ook wel fijn dat je pootje niet wordt gehaakt, als je naar al die voorbijvarende bootjes zwaait.