Op bomenjacht

20 Oktober 2020

Het blauw is terug bij de Utrechtse singel maar het kan nog wel iets groener. Gewapend met een boodschappenlijstje zijn we daarom Brabant ingegaan op bomenjacht. In een jeep op een terrein van 350 ha van een Brabantse kweker zijn de 37 beste bomen gespot en voorzien van een nieuw adres: het Willemsplantsoen.

Zomaar even wat bomen planten? Nee, áls je het doet moet je het goed doen. In de geest van Jan David Zocher junior. Het zijn verschillende soorten geworden, waaronder enkelbloemige bloeiende bomen die bijdragen aan de biodiversiteit en bijen en hommels aantrekken.

Er komen kurkbomen, zwarte dennen, valse christusdoorn en diverse soorten van de prunus op het Willemsplantsoen. Maar er komt ook nog andere beplanting, zoals heesters en rododendrons, langs het singelwater.

Eind november komen de bomen naar Utrecht met een grote vrachtwagen. Als het weer meewerkt wordt het een Sinterklaaskado, want dan staan ze er voor 5 december in. Maar als het te veel gaat regenen wordt de grond te zompig en worden de bomen iets later neergezet.