Wandel je mee door het toekomstige Beurskwartier?

28 Mei 2021

Loop nu een ommetje door het Beurskwartier en beluister de podcast. Je wordt door het Beurskwartier van de toekomst geleid via een uitgestippelde wandelroute. De start is voor het Beatrixgebouw op de Croeselaan en via verschillende afleveringen kom je alles te weten over dit splinternieuwe stadsdeel in het centrum van de stad.

Tijdens het ommetje kan je luisteren naar de verhalen over verleden, heden en toekomst van deze bijzondere groene, autovrije wijk. Via QR-codes die op de informatieborden staan, kom je bij de podcast, maar je kunt ook via Spotify de lijst vinden of onderaan dit bericht.

Denk mee over de plannen

Om deze wijk te kunnen bouwen, werken we nu aan een concept Stedenbouwkundig Plan. In dit plan staan de uitgangspunten voor deze toekomstige wijk beschreven. Bijvoorbeeld hoe we de openbare ruimte inrichten, hoe de bouwblokken eruit kunnen komen te zien en welke functies er in het gebied komen. Wij willen ook graag jouw mening over deze plannen.

We organiseren 3 thema-bijeenkomsten.

  • Van winkel tot school; wat heb je nodig in het Beurskwartier? – 10 juni
  • De kleur is groen; wat doe je buiten in het Beurskwartier? – 14 juni
  • Samen leven en delen; wat heb je zelf en wat deel je in het Beurskwartier? – 17 juni

Deze bijeenkomsten zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur. U kunt zich hier tot 1 dag van tevoren voor aanmelden via beurskwartier@utrecht.nl. Geef aan bij welke bijeenkomst je wil zijn. Je mag natuurlijk ook meerdere avonden meepraten. Na aanmelding ontvang je meer informatie (zoals een link om deel te nemen).

Het is tot 11 juli mogelijk om te reageren op de plannen. Daarna nemen we vragen en opmerkingen, zoveel mogelijk, mee in het Stedenbouwkundig Plan en na de zomer is er mogelijkheid voor inspraak. Kijk voor meer informatie op de projectpagina.

Luister hieronder de podcast