Jouw straten rond TivoliVredenburg & Hoog Catharijne krijgen kunst en groen

19 Juli 2021

Verlaten en sociaal onveilig. Zo worden de straten rondom TivoliVredenburg en Hoog Catharijne ervaren. Daar moest wat aan gebeuren. Omwonenden maakten samen met TivoliVredenburg, Klépierre en gemeente Utrecht een plan.

Het gebied moet aantrekkelijker en levendiger worden. Met name de straten Hollandse en Vlaamse Toren. Bijvoorbeeld door, en daar zijn we ontzettend trots op, het aanbrengen van een muurschildering ontworpen door Hansje van Halem. Zij is sinds 2017 hoofdontwerper van Lowlands en won in 2018 een Dutch Design Award.

Het aanbrengen van de muurschildering wordt uitgevoerd door de vertrouwde en kundige kunstenaars van De Strakke Hand. Zij brachten meerdere indrukwekkende kunstwerken aan op grote muren in Utrecht, waaronder recent een schets van Pieter Saenredam op de Mariaplaats. Het aanbrengen duurt ongeveer twee weken.

Dat is het eerste zichtbare resultaat van de gehele aanpak. Voor muziekliefhebbers komt er een nieuwe, extra publieksentree op de hoek van TivoliVredenburg met het Vredenburgplein. Daarnaast komt er meer openbare verlichting, meer groen en komen er plekken om te zitten. Dit zal in 2022 worden uitgevoerd. Klinkt goed, toch?

Meer informatie

Voor meer achtergrondinformatie en de planning: kijk op de projectpagina ‘Gebiedsaanpak Hollandse en Vlaamse Toren’.

Voor meer informatie over de muurschildering: kunstindeopenbareruimte-utrecht.nl
Voor meer info over de kunstenares: www.hansje.net

Foto's: Anna van Kooij