Denk mee over de openbare ruimte rondom TivoliVredenburg en Hoog Catharijne

straten rondom TivoliVredenburg en Hoog Catharijne

17 Januari 2022

Bewoners van de Hollandse en Vlaamse toren vinden dat hun woonomgeving weinig uitstraling heeft. Ook ervaren bezoekers de straten in de avonduren als verlaten en sociaal onveilig. Daarom gaan TivoliVredenburg, Klépierre (eigenaar Hoog Catharijne) en gemeente Utrecht samen de straten rond het muziekgebouw en Hoog Catharijne aantrekkelijker maken. Je kunt t/m 13 februari 2022 meedenken over het nieuwe ontwerp van de openbare ruimte in de straten.

Aantrekkelijk en levendig
Utrecht wil een aantrekkelijke en levendige openbare ruimte in het centrum van de stad. Daarom staat de voetganger centraal in het ontwerp, komt er meer groen, wordt er ontmoeting gestimuleerd en komt er ruimte voor kunst. Het neerzetten van fietsen wordt er ontmoedigd.

impressie hollandse toren

Klimaatbestendig en duurzaam
De aanleg van meer groen helpt om wateroverlast bij hevige buien beter op te vangen en het zorgt voor schaduw en verkoeling. Ook is het goed voor de biodiversiteit. Het straatwerk in de Hollandse en Vlaamse Toren maakt deels plaats voor groenvakken. De weggehaalde stenen worden zoveel mogelijk hergebruikt.

Iedereen mag meedenken
Wij vinden het belangrijk om te horen hoe jij over dit ontwerp denkt. Je kunt tot en met zondag 13 februari jouw reactie mailen naar gebiedsaanpaktorens@utrecht.nl. Je ontvangt altijd een mail terug. Daarnaast kun je ook bellen met 14 030.

Na 13 februari verzamelen we alle reacties in een document (reactienota). Dit document wordt samen met het ontwerp vastgesteld door het college van B en W. De uitvoering van het vastgestelde ontwerp vindt plaats in 2023.

Je kunt hier het ontwerp downloaden: Concept Ontwerp (drempelvrij)

impressie

Meer informatie over de gebiedsaanpak Hollandse en Vlaamse Toren vind je op: CU2030.nl/hollandse-en-vlaamse-toren.