Nacht van 4 december werkzaamheden op het perron

3 December 2012

Komende nacht, van maandag 3 op dinsdag 4 december, vinden werkzaamheden plaats op het perron bij spoor 2. Boven het perron, bij de roltrap en de trap naar de stationshal, bevindt zich nu nog een kap met rode buizen. Het oostelijke deel van de perronkap wordt komende nacht losgebrand van het resterende deel van de kap en wordt daarna met kranen uitgehesen. Het gaat om circa een derde van de perronkap.

De werkzaamheden vinden plaats tussen één uur ’s nachts en half zes ’s morgens. Het laatste deel van de kap wordt in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 december uitgehesen. Om reizigers langs spoor 2 deze winter droog te laten wachten tijdens regen- en sneeuwbuien, komt er in de loop van week 51 (vanaf 17 december) een afdak van 16 meter vanaf de Noordertunnel richting naar de stationshal.

De kap moet verdwijnen voor de opbouw van een torenkraan op het perron. Deze kraan komt te staan op het perron bij spoor 3 en 4, in de open ruimte voor de Middentunnel. Het fundament voor deze kraan wordt gebouwd in week 4 en 5 van 2013. De torenkraan zelf wordt in de zomer van 2013 opgebouwd.  De kraan is nodig voor de bouw van de volgende fase van de stationshal en voor de bouw van Stationsplein oost. 

Trap tussen Noordertunnel en stationshal dicht
Komende nacht wordt tussen een uur ’s nachts en half zes ’s morgens ook gewerkt onderaan de trap tussen spoor 2 en de Noordertunnel. Er wordt een gat geboord met een diamantboor, door het dak en door de vloer van de Noordertunnel. Door deze gaten in dak en vloer wordt een funderingspaal voor de nieuwe trap voor het bredere perron gedraaid. Het draaien van de funderingspaal gebeurt later deze week, overdag.