Fietsenstalling Knoop

Projectomschrijving

Status project

Opgeleverd in april 2018 

Via Fietsenstalling Knoop snel naar station of de Moreelsebrug op

De fietsenstalling Knoop is een openbare fietsenstalling naast Utrecht Centraal, Rijkskantoor De Knoop en de Moreelsebrug. Het dak van de stalling is het verhoogde plein Forum met een directe looproute naar de stationshal. In de fietsenstalling is plek voor zo'n 3.000 fietsen, verdeeld over drie verdiepingen. Net als in de Jaarbeurspleinstalling en de Stationspleinstalling kunnen fietsers inchecken met een OV-chipkaart en is het parkeren van je fiets de eerste 24 uur gratis. Ook is er een elektronisch systeem dat aangeeft hoeveel plekken waar nog beschikbaar zijn. De stalling is aangesloten op het P-routesysteem. Hiermee is te zien, op elektronische borden op straat en via een app, hoeveel vrije parkeerplekken er nog zijn.

In de toekomst kan de fietsenstalling nog worden aangepast. Eén van de wanden, die aan de kant van de Croeselaan, is daarom nog niet de definitieve wand. Als de bouw van de geplande naastgelegen kantoren van start gaat: kan de bestaande stalling dus nog worden aangepast. 

Met de trap naar boven

De fietsenstalling ligt onder het verhoogde plein, via een trap kun je gemakkelijk naar boven lopen naar het station. Ga je bovenaan de trap de andere kant op, dan loop je via de Moreelsebrug snel naar de historische binnenstad.

Open: ma-vrij 06.30 – 24.00u > za-zon 07.00 – 24.00 uur.

Meer info over deze stalling op deze website.

Werkzaamheden

Dit project is een initiatief van Goedopweg waarin gemeente Utrecht samenwerkt met de provincie Utrecht, de gemeente Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland.