Croeselaan

Projectomschrijving

Status project

Croeselaan Jaarbeursplein - Van Zijstweg: in april 2019 opgeleverd
Croeselaan Van Zijstweg - De Pomp: in april 2022 opgelever

De Croeselaan, vol groen en met ruim baan voor fietsers en voetgangers. Schoner, gezonder, aangenaam. Tussen het Jaarbeursplein en de Van Zijstweg is de herinrichting sinds het voorjaar van 2019 klaar. Vanaf de Van Zijstweg tot De Pomp sinds april 2022.

Groene ruimte voor fietsers en voetgangers

Aan de kant van de Jaarbeurs ligt een comfortabel breed fietspad van rood asfalt in 2 richtingen. Je fietst zonder kruisingen van het Westplein naar de Van Zijstweg. Op de brede groene strook in het midden staan 5 rijen bomen. Hier wandel je fijn tussen het groen en geniet je op de bankjes. Maar je vindt ook kunst en sport- en spelelementen.

Auto’s rijden met maximaal 30 km/u op 2 eenrichtingswegen naast het groen.

Duurzaam en circulair

Duurzaam en circulair

We gebruikten voor het gedeelte tussen het Jaarbeursplein en de Van Zijstweg zoveel mogelijk bestaande en herbruikbare grondstoffen, materialen en elementen uit de ‘oude’ Croeselaan: lantaarnpalen opgeladen door zonnepanelen

  •  dimbare LED verlichting op het fietspad
  •  verkeersborden van bamboe. Bamboe groeit snel en neemt daarbij CO2 op
  •  rijbanen die voor een deel uit gerecycled materiaal bestaan
  •  oude, niet zo vruchtbare grond vermengd met compost. Dat scheelde heel wat autoritjes voor het brengen van nieuwe grond
  •  hergebruikte kunst die eerst ergens anders heeft gepronkt. Het resultaat is een mooi beeldenpark.

Werkzaamheden

Herinrichting Croeselaan tussen Van Zijstweg en De Pomp

Afgerond

Het fietspad tussen de Van Zijstweg en restaurant Ruig wordt tussen 7 en 22 mei 2022 vervangen. Buurtbewoners hebben hierover een bewonersbrief van de aannemer ontvangen.